(0)
U bent hier:

Kookwedstrijd 'Vis' op 28 september

Kookwedstrijd 28-09-2015

In het kader van Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak 2015 organiseert Vinoteca 'il Casale' een kookwedstrijd. We zijn al 17 jaar de Wijnhandel en kookstudio die gespecialiseerd is in Italiaanse wijnen en de keuken van Italië.

-Plaats van de wedstrijd is de keuken van de Vinoteca aan de Nieuwlandsweg 9 in Ryptsjerk.
-Thema van de wedstrijd is duurzaam gevangen vis, schaal en schelpdieren uit de Friese binnenwateren en uit de Waddenzee en de noordkant van de Waddeneilanden.
-Opdracht is het maken van een:

  • amuse (schaal/schelpdieren)
  • voorgerecht (zoetwatervis)
  • hoofdgerecht (zoutwatervis)

-Deelnemers: 4 leerling koks van het Friesland College en 4 Hobby koks. Leerling-koks en hobby-koks worden aan elkaar gekoppeld. Ruim van te voren worden de deelnemers in de gelegenheid gesteld om met elkaar kennis te maken.
-Er mag niet met bewerkte producten gewerkt worden ( gerookt, gedroogd, ingelegd, enz)
-De marchandiselijst wordt vroegtijdig aan de deelnemers verstrekt.
-De keuken van de Vinoteca is klassiek ingericht, geen steamer etc.
-De te verwerken producten worden dagvers aangeleverd en zijn seizoen gebonden.
-Van de deelnemers wordt verwacht dat per team 4 borden worden gemaakt, 3 voor de juryleden en 1 voor de showtafel.
-Het is de bedoeling dat de deelnemers van te voren de receptuur aanleveren.
-De beoordeling zal zijn op: samenwerking, de smaak, originaliteit en opmaak.

Voorzitter van de Jury is Andrea van Gemst. Andrea is oprichter van Slow Food Nederland en gespecialiseerd in de Italiaanse Keuken.

De andere leden van de jury zijn:

Marco Poldervaart: Marco heeft een indrukwekkend cv opgebouwd. Met zijn niet aflatende passie om te leren en ontdekken, haalde hij vele prijzen bij grote wedstrijden op zowel nationaal als internationaal niveau, maakte hij deel uit van het nationaal kookteam en deed hij een aantal jaren geleden examen voor meesterkok, de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca in Nederland.

Gianni Formizzi Opitz: Italiaanse Chef uit de Marken. Tevens is hij intermediair van een aantal kleine Italiaanse wijnhuizen. Onder de naam ‘piccoli produttori GRANDI VINI’ (kleine wijnhuizen grootse wijnen) promoot hij hun wijnen wereldwijd.

Terug naar boven